Hitan sastanak Trilateralne kontakt grupe u Kijevu

Izvor: Press, 24.Jan.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitan sastanak Trilateralne kontakt grupe u Kijevu

Trilateralna kotakt grupa (TCG), koju čine visoki predstavnici Ukrajine, Ruske federacije i OEBS-a održala je danas hitan sastanak u Kijevu.
Razgovarano je o rastućim tenzijama u istočnoj Ukrajini, pri čemu je osuđeno intenziviranje nasilja u toj oblasti, naročitu u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << grada Marijupolja, što je već dovelo do brojnih žrtava među civilnim stanovništvom, stoji u saopštenju TCG-a.

Konstatovano je da ovakvo nasilje predstavlja jasno kršenje slova i duha Protokola iz Minska.

TCG apeluje da tekuća neprijateljstva u Istočnoj Ukrajini budu odmah obustavljena i da se svi potpisnici dokumenata iz Minska što je pre moguće sastanu radi direktnih razgovora, najkasnije do početka naredne sedmice.

TCG ističe kako je u svako doba spremna za takav sastanak sa svim potpisnicima dokumenata iz Minska.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitan sastanak Trilateralne kontakt grupe u Kijevu

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2015

Trilateralna kotakt grupa (TCG), koju čine visoki predstavnici Ukrajine, Ruske federacije i OEBS-a održala je danas hitan sastanak u Kijevu...Razgovarano je o rastućim tenzijama u istočnoj Ukrajini, pri čemu je osuđeno intenziviranje nasilja u toj oblasti, naročitu u blizini grada Marijupolja,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Srbija sazvala za sutra specijalni sastanak Stalnog saveta OEBS-a povodom Ukraijine

Izvor: Press, 25.Jan.2015, 19:02

Srbija, predsedavajući OEBS-u, sazvala je za sutra specijalni sastanak Stalnog saveta te organizacije, na kojem će tema biti eskalacija nasilja na istoku Ukrajine. . "U svetlu naglog pogoršanja situacije u istočnoj Ukrajini,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.