Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hahn se založio za pomoć Ukrajini

Budući evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Hahn reako je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da doprinese rješenju ukrajinske krize.

Govoreći na saslušanju pred Evropskim parlamentom, 30.septembra, Hahn je rekao da se ukrajinski terirorijalni integritet, suverenitet i nazavisnost mora poštovati.

Upitan da li ima neki plan razvoja za Ukrajinu, budući komesar je rekao da nije sve uvjek u novcu.

Hahn je rekao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << EU nastaviti da asistira u oblastima kao što su decentralizacija vlasti, stabilizacije civilnog društva, i rekonstrukciji istoka Ukrajine.

Govoreći o dubokom i sveobuhvatnom Sporazumu o slobodnoj trgovini, čija je primjena odložena za januar 2016., rekao je da će osigurati da sporazum dogovoren između Brisela i Kijeva bude primjenjen.

Hahn je rekao da će EU pomoći Ukrajini kada je riječ o energetskoj situaciji, ali je dodao da energetski sektor zemlje mora biti transparentniji.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU u BiH treba da pređe sa "dejtonske na briselsku logiku"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014

Budući evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Hahn koji danas u odgovora na pitanja zastupnika Evropskog parlamenta prručio je da u slučaju Bosne i Hercegovine EU treba da pređe sa sa sadašnje "dejtonske logike na logiku Brisela" da bi se prevazišao zastoj u kojem...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.