Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU u BiH treba da pređe sa "dejtonske na briselsku logiku"

Budući evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Hahn koji danas u odgovora na pitanja zastupnika Evropskog parlamenta prručio je da u slučaju Bosne i Hercegovine EU treba da pređe sa sa sadašnje "dejtonske logike na logiku Brisela" da bi se prevazišao zastoj u kojem je BiH.

"Ali je potpuno neprihvatljivo da prihvatimo situaciju takvu kakva je sada u Bosni i Heregovini" rekao je Hahn.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
On je najavio da će otići u Sarajevo čeim bude potvrđen kao komesar za proširenje.

Osvrnuo se i na zastoj sa Makedonijom za koju je reako da glavni izazov otvaranju procesa pregovora predstavlja protivljenje Grčeke zbog imena države Makedonija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Han: BiH da pređe na »briselsku logiku«

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2014

BRISEL - Komesar EU za regionalnu politiku Johanes Han rekao je danas da bi naredni koraci u BiH trebalo da budu napuštanje "dejtonske logike" i prelazak na "briselsku logiku", ne precizirajući šta to znači... Han je na sjednici Evropskog parlamenta istakao da neće biti nikakvog proširenja Unije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.