HRVATSKA POZVALA SVOJE GRAĐANE DA HITNO NAPUSTE UKRAJINU! Situacija se dramatično pogoršala, svašta će biti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 20:27

HRVATSKA POZVALA SVOJE GRAĐANE DA HITNO NAPUSTE UKRAJINU! Situacija se dramatično pogoršala, svašta će biti!

Samo što nije puklo

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske poručilo svojim građanima da napuste Ukrajinu zbog dodatnog pogoršanja sigurnosne situacije. Hrvatske vlasti savetovale su u subotu svojim državljanima da napuste Ukrajinu. Oni su takođe  poručili da bi trebalo izbegavati putovanja u ovu zemlju.

U zvaničnom saopštenju Ministarstva spoljnih poslava data je preporuka državljanima Hrvatske da napuste Ukrajinu zbog "dodatnog pogoršanja sigurnosne situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i daljeg jačanja oružanih snaga Ruske Federacije".

- Preporučuje se izbegavanje svih putovanja u sva područja Ukrajine, a posebno u područja koja se graniče sa Ruskom Federacijom, Belorusijom i s okupiranim delovima Krima i Donbasa. Hrvatskim državljanima, koji žive u Ukrajini, savetujemo, ako im mogućnosti dopuštaju, da privremeno napuste Ukrajinu -  stoji u saopštenju ministarstva.

- Ukoliko neko nije u mogućnosti da privremeno napusti Ukrajinu, hrvatskim državljanima se savetuje oprez i redovno informisanje o trenutnoj situaciji iz svih raspoloživih medijskih izvora, uz konsultaciju s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Ukrajini - ističe se.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.