HOROR Objavljen video na kom ruski separatisti streljaju dvojicu Ukrajinaca

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR Objavljen video na kom ruski separatisti streljaju dvojicu Ukrajinaca

Izgledi da će sukob u Ukrajini ubrzo biti okončan ne deluju baš sjajno nakon objavljivanja ovog dubok ouznemirujućeg video-snimka, na kom je navodno prikazano pogubljenje dvoje talaca po naređenju jedno od vođa proruskih separaista.

Neki izvori tvrde da je snimak lažan, režiran “s namerom da isprovocira teror”, dok se drugi pribojavaju da je autentičan.

Bilo kako bilo, na njemu se može videti čovek koji podseća na Igora Bezlera zanog “Bez”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednog od vođa ruskih separatista, kako u mračnom podrumu u rudarskom gradu Horlivki naređuje streljanje dvojice proukrajinskih boraca vezanih očiju, za koje tvrdi da se zovu Vasilčenko i Budik, i preti da drže još trojicu pukovnika i tri potpunkovnika ukrajinske tajne službe SBU, te da će svakog sata ubijatipodvojicu od njih, ukoliko Ukrajinci ne budu spremni na zamenu zarobljenika. Vlada u Kijevu, međutim, tvrdi da sa “teroristima i ubicama” neće pregovarati.

Proukrajinski aktivisti kažu da je Vasil Budik otet 2. maja u Horivki, a Aleksander Krijakov, lider samoproklamovane Donjecke Narodne Republike, zvanično je izjavio da je video autentičan, ma da nekoliko izvora izraževa sumnju u to.

Video je objavljen neposredno pre kratkog susreta Putina i Porošenka u Francuskoj, kojim su obojica želela da pokažu dobru volju za okončanje sukoba i prilikom kog su se obavezali da će nastojati da okončaju krvoproliće.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Streljani ukrajinski borci?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2014

Situacija u Ukrajini se ne smiruje, pogotovo posle objavljivanja uznemirujućeg videa na kome je prikazano pogubljenje dvojice talaca po naređenju vođa proruskih snaga...Autentitačan snima ili propaganda: Ubistvo ukrajinskih vojnika.. ..Neki izvori tvrde da je snimak ubijanja taoca režiran s namerom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.