Vek i po od Dučićevog rođenja – program u Arhivu Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 18:38

Vek i po od Dučićevog rođenja – program u Arhivu Vojvodine

U narodu se često čuju stihovi čuvenog pesnika Jovana Dučića, iako je od njegovog rođenja prošlo 150 godina. Veliki srpski modernista bio je prvi diplomata sa titulom ambasadora, a povodom ovog značajnog jubileja u Arhivu Vojvodine održan je program posvećen Jovanu Dučiću.
Smatra se najznačajnijim liričarem kod nas, a jedan je i od najvećih pesnika srpskog modernizma.
Povodom 150 godina od rođenja Jovana Dučića u Arhivu Vojvodine, a u organizaciji Fonda za pomoć Srbima "Toma Maksimović", Udruženja Srba iz Hercegovine i Muzeja Hercegovine u Trebinju, priređen je program na kojem su se čuli Dučićevi stihovi i gde se govorilo o njegovom plodnom stvaralaštvu.
Povodom jubileja otvorena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.