HITNO! RATNO STANJE stupilo na snagu u Ukrajini, Porošenko pozvao narod: TOTALNI RAT sa Rusijom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HITNO! RATNO STANJE stupilo na snagu u Ukrajini, Porošenko pozvao narod: TOTALNI RAT sa Rusijom!

U 10 pograničnih oblasti u Ukrajini jutros je u 9 sati po lokalnom vremenu stupilo na snagu ratno stanje koje će trajati 30 dana, a ukrajinski predsednik Petro Porošenko upozorava na mogućnost rata sa Rusijom.

Ratno stanje je na osnovu odluke parlamenta u Kijevu stupilo u 10 od 27 ukrajinskih regiona koji se smatraju najpodložnijim eventualnom ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napadu i trajaće do 27. decembra.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je u utorak uveče da je zabrinut zbog mogućnosti totalnog sukoba sa Rusijom, prenosi CNN.

Ukrainian president Petro Poroshenko thinks more clashes with Russia may be coming. Yesterday the Ukrainian parliament voted to impose martial law. @RichardEngel with an exclusive interview pic.twitter.com/kPcOHVevnB

— On Assignment with Richard Engel (@OARichardEngel) November 27, 2018

On je na svojoj veb stranici ukazao na ono što je nazvao "snažnim prisustvom ruskih vojnika" duž granice sa Ukrajinom.

- I zato ne želim da iko misli da je ovo tričarija. Država je u opasnosti od totalnog rata sa Ruskom Federacijom - rekao je Porošenko.

It's great that Poroshenko's martial law was in the end cut back to 1 month & 10 regions. But he has still been given the ability to curtail rights without a whole lot ot evidence of an imminent Russian invasion https://t.co/N4LZ4it6iQ pic.twitter.com/v00LgVQgig

— Alec Luhn (@ASLuhn) November 26, 2018

Porošenko je u intevjuu za ukrajinsku televiziju rekao da uvođenje ratnog stanja vojsci pruža dodatna ovlašćenja, ali samo u slučaju rata, prenosi sajt Ukrinform.

- Pretnje sa kojima se trenutno suočava Ukrajina zahteva jedintvo ukrajinskog naroda sa ukrajinskim oružanim snagama - rekao je Porošenko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.