Guzenbaueru preti zatvor u SAD zbog lobiranja u Ukrajini?

Izvor: RTS, 21.Sep.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guzenbaueru preti zatvor u SAD zbog lobiranja u Ukrajini?

Bivšem austrijskom kancelaru Alfredu Guzenbaueru zbog aktivnosti lobiranja u Ukrajini mogao bi da preti zatvor u SAD, tvrdi bečki dnevnik "Prese".
Na osnovu Uredbe o stranim agentima njemu bi zbog nedozvoljenog lobiranja mogla biti izrečena zatvorska kazna.

Naime, ta Uredba predviđa registraciju osoba koje u SAD za strana pravna lica vrše propagandu.
Ukoliko je Guzenbauer od ranijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << menadžera predizborne kampanje Donalda Trampa, Pola Manaforta, bio plaćen kako bi u okviru "Habsburg grupe" u SAD lobirao za bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, onda bi taj zakon mogao biti primenjen na njega.
U tom slučaju je Guzenbauer morao da se registruje kao strani agent.
Guzenbauer, pošto je ova afera oko lobiranja za Janukoviča ponovo dospela u žižu interesovanja austrijske javnosti, kao i unutar Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), tvrdi nije imao nikakve kontakte sa američkim vlastima u vezi sa tim.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.