Dva upozorenja – jedno: Nagomilali su vojsku, počinje svakog trena; Drugo: Bežite

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 09:30

Dva upozorenja – jedno: Nagomilali su vojsku, počinje svakog trena; Drugo: Bežite

Ukrajinske trupe završile su pripreme za kontraofanzivu u Zaporoškoj oblasti, izjavio je Vladimir Rogov, visoki zvaničnik zaporoške administracije.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci su već nagomilali vojsku, oklopna vozila i municiju u toj oblasti.

“Spremni su i čekaju signal. To se može dogoditi u svakom trenutku, a mi smo spremni da se susretnemo s neprijateljem”, rekao je Rogov za Sputnjik

Rogov je dodao da bi taj pokušaj kontraofanzive >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogao da bude početak kraja ukrajinske vojske i vlade Volodimira Zelenskog.

S druge strane, i Kijev je pozvao Ukrajince da napuste područja pod ruskom okupacijom radi skorašnje ukrajinske ofanzive, što bi možda moglo da se protumači tako da ukrajinska vojska zaista sprema kontraofanzivu.

"Savetujem Ukrajincima na privremeno okupiranim područjima da odu u treće zemlje ili da se pripreme", rekla je zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk bez dodatnih objašnjenja i dodala:

"Znate šta treba da se čini, čuvajte sebe i svoju decu. Zvaničnici okupatora još imaju vremena da odu. Neki od njih već spremaju svoje stvari", rekla je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.