Gotovo je: Rusi beže? VIDEO

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 17:47

Gotovo je: Rusi beže? VIDEO

Ukrajinski i ruski izvori izveštavaju o napredovanju kijevskih snaga u gradu Staromajorska, duž osovine Velika Novosilka –Berdjansk, prenosi CNN.

To je na južnoj liniji fronta.

Ukrajinski specijalci objavili su snimke iz naselja, navodeći da su zarobili padobrance iz 247. padobranskog puka Rusije, zajedno sa važnom dokumentacijom i obaveštajnim podacima.

CNN nije mogao nezavisno da proveri autentičnost tvrdnji ukrajinskih snaga.

Na drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snimku iz grada Staromajorska, koji je potvrdio Si-En-En, vidi se kako ruski borci napuštaju svoje položaje i povlače se, navodno nakon što su ih isterale ukrajinske snage.

Ruski vojni blogeri potvrdili su da Ukrajina intenzivira operacije u toj oblasti.

Ruski bloger Ribar javio je da je 36. korpus marinaca ukrajinske mornarice ponovo pokušao da napadne položaje Oružanih snaga Ruske Federacije zapadno od sela.

Drugi insajder tvrdi da se situacija komplikuje.

"Borcima nije lako, odbijaju intenzivne napade. Situacija je teška u gradu Staromajorska. Postoji verovatnoća da će neprijatelj preuzeti kontrolu nad mestom."

Ukrajinske snage su danas bile uspešne u oblasti Staromajorske, izjavio je u sredu portparol Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Andrij Kovaljov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.