Godišnjica Černobiljske katastrofe

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2013, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica Černobiljske katastrofe

26.04.2013. -

Danas, 26. aprila, navršava se 27 godina od dana havarije u Čerobiljskoj NE. Tim povodom u Kijevu će se održati crkvena služba posvećena poginulima prilikom likvidacije havarije.

U Kijevu je ove noći položeno cveće na Memorijalni spomenik poginulima prilikom likvidacije. Učestvovali su potpremijer Ukrajine Aleksandar Vilkul i drugi činovnici.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič bi trebalo da danas povodom godišnjice poseti zatvorenu zonu oko Černobiljske NE.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Predstavnicima EU nije dozvoljena poseta Timošenkovoj

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2013, 12:51

27.04.2013. -..Državna penitencijarna služba Ukrajine pomerila je posetu Šefa predstavništva EU u Ukrajini Jana Tombinskog i ambasadora SAD u Ukrajini Džona Tefta Juliji Timošenkovoj sa 29. aprila na kasniji datum. „Ako taj sastanak bude odobren, mogao bi se održati posle majskih praznika“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.