Glazgjev: Amerika podstiče rat u Ukrajini iz lične koristi

Izvor: BKTV News, 29.Maj.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glazgjev: Amerika podstiče rat u Ukrajini iz lične koristi

Savetnik za ekonomska pitanja ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Glazjev, optužio je danas Sjedinjene Američke Države da, iz lične ekonomske koristi, pokušavaju da zbog Ukrajine podstaknu vojni sukob između Rusije i evropskih zemalja.

Glazjev, u čijoj su nadležnosti i veze s Ukrajinom, rekao je da su SAD, kad je u pitanju njihov ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i globalni položaj, profitirale u prošlosti iz ratova u Evropi.
“Oni sada podstiču rat u Ukrajini, pošto su organizovale državni udar i postavili svoje ljude, da iskoriste Ukrajinu kao detonatora protiv Rusije i Evrope”, rekao je Glazjev novinarima u kazahstanskoj prestonici Astani.
“U Ukrajini je sve veći haos, a taj haos se pojačava poprimajući obeležja globalne katastrofe”, ocenio je ruski zvaničnik, pre nego što su Rusija, Belorusija i Kazahstan potpisale sporazum i obrazovale novi trgovinski blok.
Glazjev smatra da je situacija u Ukrajini “de fakto rat”, preneo je Rojters.
“Rezultat svakog rata u Evropi je velika dobit za Ameriku, u jačanju njenog geopolitičkog uticaja, a oni se drže svoje tradicije “, rekao je Glazjev.
On je ocenio i da novi ukrajinski predsednik Petro Porošenko, može da se smatra legitimnim samo ako obustavi vojnu operaciju na istoku zemlje.
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.