Izvor: N1 televizija, 23.Mar.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u skladištu municije u Ukrajini, uzrok sabotaža

U skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini izbio je veliki požar koji ugrožava čitav grad, a prema preliminarnim informacijama uzrok požara je sabotaža, javljaju lokalni mediji.

Izvor: YT

U pitanju je jedno od najvećih skladišta municije u Habarovskoj oblasti, a usled požara počele su da odjekuju detonacije, zbog čega je napravljena zona bezbednosti u prečniku od oko sedam kilometara.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u tom skladištu se nalazi oko 138.000 tona municije, među kojima je najviše tenkovskih i artiljerijskih granata od 125 i 152 milimetara.

U Balakleji su otvorena dva evakuaciona centra, ali još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama. U toku je evakuacija oko 15.000 ljudi iz ugroženog područja.

Na mesto događaja se uputila i zvanična komisija iz Kijeva, koju predvodi zamenik ministra odbrane Igor Pavlovski, preneo je Sputnjik.

MORE: Seven-kilometer safety zone set up around burning, exploding munitions depot in Ukraine https://t.co/DTf7vBGht0pic.twitter.com/aOBtftrgR9
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.