Evakuacija zbog požara u skladištu municije u Ukrajini

Izvor: RTS, 23.Mar.2017, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija zbog požara u skladištu municije u Ukrajini

Veliki požar izbio je jutros u skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini, zbog čega je evakuisano svih 15.000 stanovnika, a kako javljaju ruski mediji najverovatnije se radi o sabotaži.
Skladište municije je jedno od najvećih u Harkovskoj oblasti, a usled požara, koji je izbio oko tri sata po lokalnom vremenu, počele su da odjekuju detonacije, zbog čega je napravljena zona bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prečniku od sedam kilometara.

Kako navode mediji za sada nema podataka o ljudskim žrtvama.
Prema podacima ukrajinskog Ministarstva odbrane, u tom skladištu se nalazi oko 138.000 tona municije, među kojima je najviše tenkovskih i artiljerijskih granata od 125 i 152 milimetara, prenosi Sputnjik.
U Balakleji su otvorena dva evakuaciona centra, a na mesto događaja se uputila i zvanična komisija iz Kijeva, koju predvodi zamenik ministra odbrane Igor Pavlovski.
Šef vojnog tužilaštva Anatolij Matios napisao je na svom Fejsbuk profilu da se, prema preliminarnim rezultatima, radi o saboraži, prenosi Raša tudej.
"Državne pogranične službe pojačale su kontrolu granica na jugoistoku zemlje", napisao je on na svom Fejsbuk profilu.
Na fotografijama, objavljeniom na društvenim mrežama, vidi se hiljade automobila zaglavljenih u saobraćaju, nakon što su zvaničnici naredili evakuaciju.
Objavljeni su i privatni video klipovi koji prikazuju veliku eksploziju i nešto što liči na rakete kako leti ka nebu a zatim pada na zemlju, prenosi Raša tudej.
RIA novosti prenose, pozivajući se na odeljenje gradske civilne odbrane da je većina stanovnika evakuisana.
"Prvi talas evakuacije se završio. Većina stanovnika je evakuisana autobusima, specijalci idu od kuće do kuće i proveravaju ko je ostao", rečeno je tom mediju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar u skladištu municije u Ukrajini

Izvor: Beta, 23.Mar.2017

U skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini dogodila se jutros eksplozija koja je izazvala požar i seriju detonacija, nakon čega je evakuisano 20.000 stanovnika.Mediji prenose da su zvaničnici rekli da se radi o sabotaži, navodi Bi-Bi-Si (BBC).Ukrajinska televizija 24 objavila je snimke požara...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.