EKSPLOZIJA U HARKOVU NA MARŠU OBELEŽAVANJA GODIŠNJICE „MAJDANA“

Izvor: 011vodič.com, 22.Feb.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPLOZIJA U HARKOVU NA MARŠU OBELEŽAVANJA GODIŠNJICE „MAJDANA“

Najmanje tri osobe su poginule u eksploziji bombe u centru Harkova, gde se održavao marš u znak obeležavanja godišnjice državnog udara u Ukrajini.
Kako prenose ruski mediji, više od 500 ljudi se okupilo u centru grada, a eksplozija je pogodila prvi red kolone.
Najmanje deset osoba je povređeno, a postoje spekulacije i da ima više mrtvih,.
“Eksplozija se dogodila dok kada su učesnici marša krenuli od sportske hale do Trga slobode. Bomba se nalazila na nekih stotinjak >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << metara od hale“, naveo je jedan od očevidaca.
Ukrajinska agencija UNN navodi da je u policiji rečeno da su u eksploziji poginule dve osobe, a da tužilaštvo Harkovske oblasti nije potvrdilo broj poginulih.
AFP prenosi izjavu portparolke policije Natalije Zaharove da je u eksploziji ranjeno deset osoba.
Na mestu eksplozije kod Hale sportova nalaze se lekari i policija, navodi UNN.
Harkov je drugi grad po veličini u Ukrajini i prošle godine kada se „dešavao“ Majdan u Kijevu u Harkovu se „dešavao“ Antimajdan, ali posle dolaska velikog broja neonacista u vidu raznih vojnih i paravojnih formacija sa zapada Ukrajine, Harkov se „smirio“ i prestale su pro-ruske demonstracije.
Harkov je pre dolaska na vlast sadašnje „garniture“ političara u Kijevu bio centar pro-ruske politike i proruskih stranaka, a većina stanovništa u ovome gradu govori ruskim jezikom iako nisu svi Rusi.

The post EKSPLOZIJA U HARKOVU NA MARŠU OBELEŽAVANJA GODIŠNJICE „MAJDANA“ appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.