Džošua pravio haos – bacio pojaseve i ogrnuo zastavu Ukrajine VIDEO

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 09:10

Džošua pravio haos – bacio pojaseve i ogrnuo zastavu Ukrajine VIDEO

Britanski bokser Entoni Džošua ni u drugom meču sa Aleksandrom Usikom nije uspeo da slavi, a po okončanju borbe se videlo da mu je poraz teško pao.

Najpre je uzeo pojaseve i bacio ih na zemlju, a potom od Usika uzeo zastavu Ukrajine, njom se ogrnuo i upitao ga:

"Veština pobeđuje u boksu, ti nisi jak, kako si me uopšte dobio? Kako?! Ja imam karakter i odlučnost."

Potom je uzeo mikrofon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i obratio se prisutnima.

"Usik je jedan paklen borac, dajmo mu aplauze. To je emocija, ako znate moju priču onda razumete i moju strast. Ja nisam amaterski bokser, ja sam bio potencijal od malih nogu. Išao sam u zatvor, platio sam kauciju i počeo sam da treniram, znao sam, ako odem opet nikad se neću boriti. Strast, j...a strast, to je sve što ubacujem u ovo s...e. Ovaj čovek me je dobio večeras, mogao sam biti bolji, ali zaslužio je aplauze. Usik je svetski prvak", rekao je Džošua i dodao:

"Ja nisam borac za 12 rundi, pogledajte me, ja sam nova rasa teškaša. Majk Tajson, Soni Liston, Džek Dempsi. Rekli bi mi \'Nisi kao Roki Marćano\', naravno da nisam, ja nemam 90 kilograma, ja imam 115. Težak sam i jak sam. To je težak rad."

Kada je u pitanju Usik, on želi da naredni meč boksuje sa Tajsonom Fjurijem, aktuelnim WBC šampionom.

"Prvo hoću da se zahvalim svima onima koji su se molili za mene i želim da se zahvalim Bogu koji mi je mnogo pomogao, dao mi je mnogo. Moj spasitelj je Isus Hrist. Takođe, hvala publici u Saudijskoj Arabiji- Posvećujem ovaj trijumf svojoj porodici, svojoj zemlji, mom timu. Celoj vojsci koja brani moju domovinu. Mnogo vam hvala na svemu.Ovo je momenat za istoriju, mnoge generacije gledaće ovaj meč. Posebno one runde gde je protivnik pokušao da me prebije, ali sam stajao tu i uzvratio. Hoću da istaknem da znam da Fjuri nije otišao u penziju još uvek. Ubeđen sam da želi da se bori sa mnom i ja želim borbu sa njim. Ako se ne borim sa Tajsonom, onda se ni sa kim neću boriti. Bog zna jedini da li će do te borbe doći i siguran sam da će ceo moj tim uraditi sve da se to dogodi", rekao je Usik.

Ubrzo po okončanju meča je stigla i reakcija Tajsona Fjurija, koji je, njemu svojstvenim probranim rečima, izjavio da je ovo bila jedna od najgorih borbi za titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji, kao i to da bi ih pobedio obojicu. Još jednom je istakao da od penzije nema ništa.

Ukoliko bi do tog meča došlo, pobednik bi bio prvi neprikosnoveni prvak sveta u teškoj kategoriji u 21. veku, prvi još od Lenoksa Luisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.