Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2020, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Neophodno da se smiri napetost na Bliskom istoku

Tragedija ukrajinskog aviona iznad Teherana dokazuje da je neophodno da se smiri napetost na Bliskom istoku, izjavio je premijer Velike Britanije Boris Džonson.
„Priznanje Irana da su njegove oružane snage greškom oborile avion ’Međunarodnih avio-linija Ukrajine‘ prvi je važan korak. Taj tragični događaj samo dokazuje da je važno da se smanji napetost u regionu. Svi možemo da vidimo da će širenje sukoba dovesti samo do još više žrtava i tragedija. Važno je da lideri pronađu diplomatske načine da se reše nesuglasice“, navedeno je u Džonsonovom pisanom saopštenju. Britanski premijer je ponovo pozvao da se sprovede potpuna, transparentna i nezavisna međunarodna istraga o onome što se dogodilo, kao i da se omogući prenošenje tela poginulih u matične zemlje. „Britanija sarađuje sa međunarodnim partnerima, uključujući Kanadu i Ukrajinu, kako bi to omogućila“, naveo je Džonson.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.