Džon Keri: SAD spremne da uvedu sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2014, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Keri: SAD spremne da uvedu sankcije Rusiji

02.03.2014. - Ruski "neverovatni akt agresije"

Američki državni sekretar Džon Keri nazvao je akcije Rusije na Krimu "neverovatnim aktom agresije." Prema njegovim rečima, rusko rukovodstvo je odlučilo da koristi teritoriju Ukrajine za svoje trupe pod lažnim izgovorom. Keri je rekao da je Amerika spremna da izoluje Rusiju, od viznih ograničenja, do zamrzavanja imovine i ograničavanje investicija. Takođe je rekao da će Rusija imati nikakve šanse održavanja samita >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << "osmorke" u Sočiju, ako se ide do vojne intervencije u Ukrajini. Prema njegovim rečima bojkot samita je samo jedna mera, Rusija bi mogla biti isključena iz "G8" .

Grupa G8 i druge zemlje, prema Keriju mogu izolovati Rusiju ekonomski, što će dovesti do pada rublje.

Takođe, još nekoliko zemalja grupe "G8" će suspendovati učešće na samitu G8 u Sočiju. To su Francuska, Britanija i Kanada. I London i Pariz i Otava su objasnili da njihova odluka mora da sačeka razvoj situacije u Ukrajini. Kanada je opozvala svog ambasadora u Rusiji na konsultacije.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.