Državni vrh Evrope u poseti Kijevu: Stojimo uz vas

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 09:51

Državni vrh Evrope u poseti Kijevu: Stojimo uz vas

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovala je danas u Kijev, povodom obeležavanja dvogodišnjice ruske agresije na Ukrajinu.

Osim nje, u Ukrajinu će doći i italijanska premijerka Đorđa Meloni, premijer Belgije Aleksandar De Kro i i kanadski premijer Džastin Trudo.

Lajen je u objavi na Iks platformi napisala da Evropska unija čvrsto stoji uz Ukrajinu, dok, kako je navela, ta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlja ne bude konačno slobodna.

"U Kijevu na obeležavanju dvogodišnjice rata Rusije protiv Ukrajine. I u čast izuzetnog otpora ukrajinskog naroda. Više nego ikad, čvrsto stojimo uz Ukrajinu. Finansijski, ekonomski, vojno, moralno. Dok zemlja ne bude konačno slobodna", navela je Fon der Lajen.

U Kijevu povodom dvogodišnjice rata boravi i italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja će kao predsedavajuća grupe G7 održati video konferenciju G7 na kojoj će govoriti i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, prenosi Ansa.

Meloni je u prestonicu stigla istim vozom kojim su putovali predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, premijer Belgije Aleksandar De Kro, koji je rotirajući predsednik Saveta EU, i kanadski premijer Džastin Trudo, a iz bezbednosnih razloga tek sada je objavljeno da su oni doputovali u Kijev, navodi italijanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šefica Evropske komisije u Kijevu podržala otpor ukrajinskog naroda

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2024

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen podržala je danas, po dolasku u Kijev na samu drugu godišnjicu od početka ruske invazije na Ukrajinu, "izuzetan otpor ukrajinskog naroda".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.