Dronovi kamikaze uništavaju ukrajinsku infrastrukturu; Odesa u mraku

Izvor: B92, 10.Dec.2022, 20:59

Dronovi kamikaze uništavaju ukrajinsku infrastrukturu; Odesa u mraku

Sva infrastruktura, osim ključne, u lučkom gradu Odesi ostala je bez struje nakon što je Rusija upotrebila dronove za udar na energetska postrojenja.

Lokalni zvaničnici su saopštili da je nestankom struje pogođen i velik dio okolne regije.

"Zbog razmera štete svi potrošači u Odesi osim ključne infrastrukture isključeni su iz mreže", napisao je gradonačelnik Odese Genadij Truhanov na Facebooku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Odesa, najveći ukrajinski lučki grad, imala je više od milion stanovnika pre ruske invazije 24. februara.

U saopštenju koje je gradska uprava objavila na aplikaciji Telegram navodi se da su ruski udari pogodili ključne dalekovode i postrojenja u regiji Odese u ranim jutarnjim satima u subotu.

Guverner regije Odese Maksim Marčenko rekao je da je Rusija koristila dronove kamikaze, koji se obruše na svoju metu umesto da ispaljuju raketu, i da su dva oborena iznad Crnog mora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.