Donjecka Narodna Republika neće prodavati ugalj i metal Kijevu

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2017, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjecka Narodna Republika neće prodavati ugalj i metal Kijevu

Donjecka Narodna Republika neće prodavati ugalj i metal Kijevu.  Sve isporuke na teritoriju pod kontrolom ukrajinskih vlasti u potpunosti su prekinute 1. marta, izjavio je lider DNR Aleksandar Zaharčenko.

Ranije je Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu odobrio predlog predsednika Ukrajine Petra Porošenka o uvođenju, od 15. marta, potpune blokade teretnog saobraćaja oblasti Donbasa koja nije pod kontrolom Kijeva.

Ova odluka će biti na snazi dok se preduzeća u DNR i LNR ne vrate u ukrajinsku nadležnost. Ekstremisti su, takođe, blokirali železničke veze sa samoproglašenim republikama.

„Od 1. marta nijedan vagon ne ide na teritoriju Ukrajine. Nismo mi objavili blokadu, ovo je bio naš odgovor. Nećemo ništa prodavati Kijevu — ni ugalj, ni metal, ni krečnjak“, rekao je Zaharčenko tokom direktne linije sa stanovnicima teritorije Donbasa koja nije pod kontrolom Kijeva.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.