Donjeck: Ukrajinske snage nastavljaju da razmeštaju vojnu tehniku

Izvor: Vostok.rs, 04.Avg.2020, 18:45

Donjeck: Ukrajinske snage nastavljaju da razmeštaju vojnu tehniku

Ukrajinska vojska minira javne puteve i raspoređuje vojnu tehniku u naseljima u Donbasu, izjavio je predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike.
„Ukrajinske snage nastavljaju da razmeštaju vojnu tehniku u naseljima i okolini koji su privremeno pod njihovom kontrolom. U protekla 24 časa primetili smo osam jedinica tehnike 35. i 36. brigade pomorske pešadije (ukrajinskih snaga bezbednosti) U Kalinovu, Ozerjanovki, Lebedinskom i Pionerskom. U okruzima Majorsk i Vodjanoje otkriveno je da su jedinice oružanih formacija Ukrajine postavljale protivtenkovske mine na javnim putevima“, rekao je predstavnik DNR. On je dodao da, osim što granatiraju naselja, ukrajinske snage narušavaju čitav paket dodatnih mera za osiguravanje primirja u Donbasu. On je objasnio da su posmatrači DNR zabeležili inženjerske radove na prednjim položajima ukrajinskih snaga. Prema njegovim rečima, koristeći režim primirja, ukrajinske snage dodatno opremaju svoje položaje na područjima Opitnoje, Novotroickoje, Starognatovka, Troickoje, Šumi. U Donbasu su 27. jula stupile na snagu dodatne mere za obezbeđivanje primirja. Dogovor uključuje zabranu bilo koje vrste vatre, raspoređivanje teškog naoružanja, ofanzivne i diverzione akcije, a predviđa i disciplinsku odgovornost za narušavanje sporazuma. Očekuje se da će primena mera obezbediti potpuni prekid vatre u Donbasu.   
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.