Dođite u Ukrajinu, proizvodite oružje ovde

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 11:24

"Dođite u Ukrajinu, proizvodite oružje ovde"

Kijev je u pregovorima sa zapadnim kompanijama o proizvodnji oružja na tlu Ukrajine.

To je izjavio zamenik ukrajinskog ministra za stratešku industriju Sergej Bojev dodaviši da bi ukrajinske vlasti sa proizvođačima mogle da potpišu ugovore u narednim mesecima.

Prema rečima ukrajinskog zvaničnika, u toku su pregovori sa proizvođačima iz Nemačke, Italije i Francuske o tome da kompanije započnu proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u samoj Ukrajini.

"Mi smo u veoma detaljnim razgovorima sa njima. I sigurni smo da ćemo ugovore potpisati u narednih nekoliko meseci", rekao je Bojev za Rojters na marginama Pariskog aero-mitinga.

Naveo je da je posebno razgovarao sa proizvođačima dronova, od velikih međunarodnih kompanija, pa sve do malih dobavljača.

"Razgovaramo o različitim nivoima saradnje, a neke od kompanija kažu da su spremne da dođu i investiraju i proizvode dronove", rekao je Bojev.

On je dodao da će odvraćanje agresije u budućnosti zahtevati snažnu odbrambenu industriju u Ukrajini i jake ukrajinske oružane snage.

"Zato smatramo da je od suštinskog značaja dolazak međunarodnih partnera u Ukrajinu, uspostavljanje proizvodnje i uključivanje Ukrajine u bezbednosni okvir slobodnog sveta", rekao je Bojev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.