Diplomatska prepiska dokazuje laži Kijeva

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomatska prepiska dokazuje laži Kijeva

26.05.2015. -

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije objavilo je diplomatsku prepisku s Kijevom koja negira podatke Službe bezbednosti Ukrajine da Moskva navodno nije upućivala zahteve za susret s uhapšenim Rusima.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da je bilo prinuđeno da objavi diplomatski dokument — notu Ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Rusije u Ukrajini od 19. maja, upućenu Odeljenju konzularne službe ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova, jer će ona „omogućiti da se shvati verodostojnost objava koje su se pojavile u poslednje vreme“.

Sken note u kojoj ruska strana od ukrajinske traži da dozvoli posetu uhapšenim građanima Ruske Federacije objavljen je na fejsbuk stranici Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Bili smo prinuđeni da objavimo diplomatski dokument — notu Ambasade Rusije u Ukrajini od 19. maja, upućenu odeljenju konzularne službe Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine. Dokument je predat lično u ruke direktoru Diplomatsko-konzularne službe ukrajinskog spoljnopolitičkog resora A. Sibigu. Objavljivanje diplomatske prepiske je iznuđena mera, ali ona će omogućiti da se shvati verodostojnost objava koje su se pojavile u poslednje vreme“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova. 

Ranije je Kijev objavio da su 16. maja u Donbasu zadržana dva ruska vojnika. U Ministarstvu odbrane Ruske Federacije saopštili su da građani Rusije, Aleksandar Aleksandrov i Jevgenij Jerofejev, u momentu hapšenja nisu bili aktivni vojnici Oružanih snaga Ruske Federacije. Ruske diplomate još nisu dobile dozvolu od Kijeva da posete Aleksandrova i Jerofejeva. U petak je kijevski sud doneo odluku da oni budu u pritvoru do 19. jula.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.