Desni sektor preoteo pravoslavni hram na dan rođenja Presvete Bogorodice (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 25.Sep.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Desni sektor'' preoteo pravoslavni hram na dan rođenja Presvete Bogorodice (VIDEO)

Na praznik Rođenja Presvete Bogorodice, 21. septembra, raskolnici iz tzcv. "ukrajinske pravoslavne crkve" nastavili su svoje provokacije u blizini crkve Svetog Đorđa Pobedonosca u Ekaterinovki, u gradu Ternopil.




Sukob je izbio ujutru između pravoslavnih vernika i pristalica raskolničke ukrajinske struje nepriznate "Kijevske patrijašije" koji su služili Liturgiju ispred zabarikadiranog hrama.

U to vreme su pravoslavni vernici trpeli >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << psovke i uvrede kojih je bilo bez obzira na mesto na kome su se našli, kao i na činjenicu da je tu bilo dece i žena a nekoliko vernika je pretučeno od strane raskolnika.

Kasnije u toku dana, oko 15.00 časova, nepoznate osobe su provalile u hram kroz sporedni ulaz da bi odmah potom razbili centralna vrata i sjedinili se sa pristalicama "Kijevske patrijaršije".



Pripadnici "Desnog sektora" zauzimaju pravoslavni hram

Pravoslavni vernici su takođe pokušali da uđu u hram ali im to nisu dozvolili muškarci u maskirnim uniformama sa oznakama neofašističkog desnog sektora. Sve ovo posmatrali su pripadnici Unutršnjih poslova bivše Ukrajine.



Izvor: KM Novine :: © 2014 - 2015 :: Molimo za navođenje izvora



Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Ukrajinska policija napala parohijane pravoslavnog hrama

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2015, 10:17

26.09.2015. -..Raskolnici su nastavili da izazivaju provokacije kod crkve Svetog velikomučenika Georgija Pobedonosca u selu Katerinovka u Ternopoljskom kraju, prenosi sajt UPC...Ujutru je došlo do sukoba između pravoslavnih vernika, koji su služili Liturgiju pod otvorenim nebom ispred zabarikadiranog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.