Da vratimo Krim Ukrajini? Nemoguće!

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2014, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da vratimo Krim Ukrajini? Nemoguće!"

Krim je deo Ruske Federacije i njegovo vraćanje Ukrajini se ne razmatra, rekao je rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na parlamentu Krima vijoriće se i dalje ruska zastava (Foto: Ilustracija)

 

"Krim je deo Rusije. Vraćanje, predaja ili druge manipulacije nećemo uopšte razmatrati", saopštio je Peskov "Ruskoj službi novosti", povodom navoda ukrajinskog Ministarstva inostranih poslova koji je vraćanje Krima Ukrajini nazvao jednim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od uslova za normalizaciju odnosa sa Moskvom.

 

Ukrajina, SAD i EU, kao i neke druge zemlje koje nisu priznale ulazak Krima u sastav Rusije posle martovskog referenduma su uvele sankcije protiv ruskih činovnika, političara i poslovnih ljudi, kao i niza kompanija. Moskva je te sankcije nazvala kontraproduktivnim, prenosi "Glas Rusije".

 

Krim procvetao posle pripajanja Rusiji

 

Na Krimu je 16. marta održan referendum o statusu autonomije na kom se više od 96 odsto stanovništva izjasnilo za ulazak Krima u sastav Rusije. Potom je 18. marta potpisan odgovarajući dogovor.

 

Državna duma i Savet Federacije su odobrili dogovor o pripajanju poluostrva Rusiji i zakon o formiranju dva nova subjekta Ruske Federacije: Republike Krim i grada federalnog značaja – Sevastopolja. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je 21. marta potpisao oba dokumenta.

Francuski ministar odbrane Žan Iv Le Drian u intervjuu "Mondu" rekao je da će Francuska obustaviti isporuku nosača helikoptera "Mistral" Rusiji samo u slučaju da EU uvede sankcije trećeg nivoa protiv Moskve, jer to podrazumeva i ekonomske mere.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Peskov: Vraćanje Krima Ukrajini se ne razmatra

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2014, 14:13

13.07.2014. -..Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov je prokomentarisao izjavu ukrajinskog MSP, koji je vraćanje Krima Ukrajini nazvao jednim od uslova za normalizaciju odnosa sa Moskvom...Peskov je izjavio da je Krim deo RF i da se njegovo vraćanje Ukrajini ne razmatra...On je na takav način...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.