DNR:U Ukrajini poginulo između 6 i 10 hiljada civila

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNR:U Ukrajini poginulo između 6 i 10 hiljada civila

Tokom vojnog sukoba u Donbasu u Ukrajini, poginulo je između šest i 10.000 civila, saopštio je danas predsednik Narodnog saveta samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), Andrej Purgin, dok je prema poslednjim podacima Ujedinjenih nacija, broj civilnih zrtava oko 6.000. Kancelarija visokog komesara UN za ljudska prava (OHĆR), u sukobima na istoku Ukrajine, od 14. aprila poginulo je 6.243 ljudi, dok je 15.615 povređeno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Portparolka Kancelarije je, međutim, upozorila da bi taj broj mogao da bude veći, prenosi "Sputnjik". Ukrajinske vlasti su u aprilu prošle godine počele vojnu operaciju protiv stanovništva na istoku zemlje, koje je bilo nezadovoljno državnim prevratom u Kijevu, podseća ovaj portal.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sve veći broj hraniteljskih porodica

Izvor: RTS, 11.Maj.2015, 15:35

U Srbiji iz godine u godinu raste broj hraniteljskih porodica. Prema podacima socijalnih službi prošle godine kod 4.300 hranitelja bilo je smešteno oko šest hiljada dece. Centri za porodični smeštaj organizuju i obuke za nove hranitelje. U Jagodini je 20 porodica uspešno završilo obuku. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.