Crnomorska flota spremna da patrolira Azovskim morem u borbi protiv „ukrajinske piraterije“

Izvor: Vostok.rs, 03.Apr.2018, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnomorska flota spremna da patrolira Azovskim morem u borbi protiv „ukrajinske piraterije“

Komanda Crnomorske flote, uključujući pomorsku avijaciju, spremna je da obezbedi bezbednost plovidbe u severoistočnom Crnom moru i Azovskom moru nakon incidenta i zadržavanja od strane ukrajinskih graničara broda "Nord" sa Krima, saopštio je izvor za RIA Novosti u strukturama vlasti republike.

"Agresivne akcije ukrajinskih pomorskih graničara u međunarodnim vodama predstavljaju ne samo rizik zaplene ruskih brodova, već i formiranje stvarnog državnog piratstva", saopštio je izvor.

Prema izvoru, pretnja "ukrajinske državne piraterije već se pojavila".

Ukrajinski graničari zaplenili su ruski brod "Nord" 26. marta. Posada je optužena navodno za kršenje pomorske granice. Ribarima je zabranjeno da napuste zemlju, brod je poslat u luku Berdjansk.
Moskva zahteva da Kijev vrati zarobljeni brod i pusti posadu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.