Crni scenario za Ukrajinu: Velike sile će im okrenuti leđa i tražiti kompromis sa Rusijom

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 23:03

Crni scenario za Ukrajinu: Velike sile će im okrenuti leđa i tražiti kompromis sa Rusijom

NATO se suočava sa ozbiljnim odbrambenim problemima na Baltiku, pošto zapadno oružje nije pokazalo najbolje rezultate u Ukrajini.

"Uprkos intenzivnoj obuci koju su ukrajinske brigade prošle pod rukovodstvom instruktora alijanse, uprkos izdašnoj nabavci američkog i evropskog naoružanja, Oružane snage Ukrajine trpe poraz.

Šta bi to moglo značiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za NATO? Odavno je poznato da će se alijansa suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ako bude morala da brani najvažnije oblasti Baltika i Istočne Evrope“, navodi se u članku Asia Times-a., prenele su RIA Novosti.

"Zemlje bloka postepeno počinju da shvataju da njihova vojna oprema nije čudotvorno oružje koje može da zaštiti u slučaju rata", napominju kolumnisti.

U nekom trenutku u ne tako dalekoj budućnosti, velike evropske sile će napustiti aktivnu podršku Ukrajini i ideju širenja NATO-a, neće obezbediti milijarde dolara vredne rakete i tenkove i pokušaće da nađu kompromis sa Rusijom, smatraju autori teksta.

Iako su SAD i dalje u stanju da zastraše lidere Nemačke i Francuske kako bi nametnule sopstveni spoljnopolitički kurs, ovaj scenario i dalje ima granicu, rezimira izdanje.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna krenule u kontraofanzivu u pravcu Zaporožje, Južnodonjeck i Artemivsk, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da su pokušaji da se ukrajinske trupe napreduju propali, da je neprijatelj zaustavljen i vraćen na prvobitne položaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.