„Crna Gora će nastaviti da pruža vojnu podršku Ukrajini“

Izvor: Vostok.rs, 13.Maj.2022, 11:49

„Crna Gora će nastaviti da pruža vojnu podršku Ukrajini“

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić izraziće "nedvosmislenu podršku Crne Gore očuvanju nezavisnosti, teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, u njenim međunarodno priznatim granicama, te najaviti nastavak pružanja humanitarne, finansijske i vojne podrške ovoj državi", navodi se u platformi za učešće Krivokapića na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova NATO-a u Berlinu 14. i 15. maja, prenosi RTCG. Krivokapić će, u odnosu na pitanje rata u Ukrajini, potvrditi da Crna Gora "osuđuje rusku agresiju protiv Ukrajine i da se pridružuje pozivima Alijanse i saveznica Rusiji da prestane s vojnim napadima, da povuče snage i da se konstruktivno angažuje u traženju diplomatskog rješenja krize". "U tom delu, izraziće nedvosmislenu podršku Crne Gore očuvanju nezavisnosti, teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, u njenim međunarodno priznatim granicama, te najaviti nastavak pružanja humanitarne, finansijske i vojne podrške ovoj državi. Šef diplomatije Krivokapić će se osvrnuti i na područje Zapadnog Balkana, a imajući u vidu da se reprekusije rata u Ukrajini osjećaju i u našem regionu. Naglasiće da aktuelna situacija nameće potrebu intenziviranja evropskog integracionog procesa", navedeno je u platformi za posetu Krivokapića.    Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
 
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Finska i Švedska dolaze na neformalni sastanak NATO članica u Berlinu! MOSKVA IMA PORUKU ZA NJIH

Izvor: Blic, 14.Maj.2022, 08:50

Švedska i Finska će prisustvovati neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO u Berlinu kasnije u toku dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.