Četiri zemlje negiraju da će slati oružje Ukrajini

Izvor: Blic, 07.Sep.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri zemlje negiraju da će slati oružje Ukrajini

Ukrajina je tokom samita NATO u Velsu postigla sporazum sa pet država članica Alijanse o dostavljanju oružja i upućivanju vojnih savetnika, rekao je danas savetnik ukrajinskog predsednika Petra Porošenka Jurij Lucenko.

Ministarstva odbrane četiri od navedenih zemalja, SAD, Italije, Poljske i Norveške, ubrzo su, međutim, demantovala Lucenkove tvrdnje, prenosi Rojters.

Zvaničnici NATO su prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objavili kako ta Alijansa neće slati oružje u Ukrajinu, koja nije njihova članica, ali i da pojedinačne zemlje članice NATO mogu to da čine ukoliko žele.

Pretpostavlja se da je Lucenko istupio sa svojom tvrdnjom za potrebe domaće politike - da bi naglasio posvećenost NATO problemu Ukrajine i naklonost njenom prozapadnom predsedniku.

Američki zvaničnici ističu da Ukrajini nisu nudili nikakvo "smrtonosno oružje", a isto tvrdi i predstavnik italijanskog ministarstva odbrane, navodeći kako njegova zemlja planira da Ukrajini pošalje opremu kao što su prsluci otporni na metke i šlemovi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO skup

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.