Britanski premijer odbacio mogućnost za slanje trupa u Ukrajinu tokom sukoba

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2023, 23:26

Britanski premijer odbacio mogućnost za slanje trupa u Ukrajinu tokom sukoba

Ujedinjeno Kraljevstvo neće slati svoje vojnike u Ukrajinu dok se sukob nastavlja, izjavio je premijer Riši Sunak u eteru na TV kanalu Skaj Njuz.
„Nema britanskih vojnika koji će biti poslati da se bore u aktuelnom sukobu“, izjavio je Sunak. „Ono što je sekretar za odbranu govorio je da bi moglo biti moguće jednog dana u budućnosti da nešto od te obuke odradimo u Ukrajini. Ali to je nešto dugoročno, a ne ovde i sada“, dodao je premijer. Ministarstvo odbrane Velike Britanije razmatra mogućnost raspoređivanja britanskih vojnika na teritoriji Ukrajine radi obuke ukrajinskih vojnika i oficira, izjavio je ranije za Telegraf visoki zvaničnik odbrane zemlje Grant Šaps. Ujedinjeno Kraljevstvo trenutno organizuje takve kurseve obuke za ukrajinske vojnike na svojoj teritoriji. f

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.