Izvor: RuskaRec.ru, 21.Mar.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski političar: Treba da ubedimo Ukrajinu da počne dijalog sa Rusijom

Međunarodna zajednica treba da izvrši uticaj na Ukrajinu kako bi vlasti ove zemlje započele konstruktivan dijalog sa Rusijom. Ovaj stav je izneo predsednik odeljenja Partije nezavisnosti Velike Britanije u rejonu Enfild i Haringi (London) Najdžel Susman na pres-konferenciji u formatu video-linka između Simferopolja i Moskve. Evropski poslanici planiraju da na leto ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << posete Krim „Ja sam za mir i dobre odnose među ljudima. Po mom mišljenju, trebalo bi da podstaknemo Ukrajinu da počne dijalog sa Rusijom i da krene dalje kako bi u budućnosti živeli u miru i slozi“, rekao je političar, prenosi RIA „Novosti”. Najdžel Susman je takođe odgovorio na pitanje novinara povodom informacija koje je saopštio bivši narodni poslanik Aleksandar Šepeljov o iznošenju preko 800 miliona dolara iz Ukrajine u ofšor-zone. Prema informacijama Šepeljova, 2009. godine sadašnji sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandar Turčinov i poslanik Vrhovne rade Ruslan Lukjančuk su u ofšor-zone prebacili preko 800 miliona dolara iz državnog budžeta zemlje i tranše MMF-a. Šepeljov tvrdi da su sredstva prebačena preko baltičkih banaka, od kojih je najveća kompanija Lukjančuka „Forteks“, registrovana u Velikoj Britaniji. Srpski poslanik: Ne bojimo se sankcija, čast nam je da budemo na Krimu „Nisam ranije čuo za to, ali to ne zvuči dobro. Verujem u ljude i zanimljivo je da tek sto godina posle ruske revolucije mi shvatamo koliko je važno dati vlast narodu, kako bi u 21. veku lideri prestali da igraju igre i kako bi pustili ljude da žive“, izjavio je tim povodom britanski političar. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Britanski političar: Žitelji Krima se ne osećaju kao da su okupirani

Izvor: RuskaRec.ru, 22.Mar.2017, 01:48

Više od 20 političara iz Velike Britanije, Srbije, Crne Gore, Češke i Kirgizije radilo je u krimskom parlamentu. Očekivala se i poseta lidera Saveza levih snaga Ukrajine Vladimira Volge, međutim on se nije pojavio. Ostali političari naglasili su da nije bilo nikakvih pretnji niti kršenja zakona...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.