Brisel odobrio: Profit od zamrznute ruske imovine ide Ukrajini

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 18:49

Brisel odobrio: Profit od zamrznute ruske imovine ide Ukrajini

Savet Evropske unije odobrio je rezoluciju koja omogućava da se profit od zamrznute ruske imovine iskoristi za Ukrajinu.

Agencija „Blumberg“ ranije je saopštila da zemlje G7 i Evropska unija razmatraju mogućnost da iskoriste preko 250 milijardi dolara zamrznute imovine ruske Centralne banke za finansiranje obnove Ukrajine.

Učesnici samita EU su 1. februara odobrili predlog Evropske komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji podrazumeva korišćenje prihoda od zamrznute suverene imovine Rusije za delimično finansiranje programa budžetske pomoći Ukrajini od 50 milijardi evra za period do 2027.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU odobrila da se profit od zamrznute ruske imovine iskoristi za Ukrajinu

Izvor: Danas, 12.Feb.2024

Savet Evropske unije odobrio je rezoluciju koja omogućava da se profit od zamrznute ruske imovine kao posledica restriktivnih mera EU iskoristi za Ukrajinu.

Nastavak na Danas...

Rusija sprema oštar odgovor

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 11:15

Marija Zaharova saopštila je da će Moskva "oštro odgovoriti" na nameru Brisela da koristi prihod od ruske zamrznute imovine za finansiranje pomoći Ukrajini...Odgovor Moskve na prisvajanje ruske imovine biće oštar, a inicijatori procesa krađe imovine biće tretirani kao lopovi sa svim posledicama,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.