Borelj poziva evropske nacije da šalju Ukrajini oružje dugog dometa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Maj.2023, 14:59

Borelj poziva evropske nacije da šalju Ukrajini oružje dugog dometa

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj (Josep Borrell) pozvao je 13. maja evropske nacije da obezbede oružje dugog dometa za Ukrajinu kako bi joj pomogle da se suprotstavi ruskim udarima. "Rusi bombarduju izdaleka, tako da Ukrajinci moraju da imaju kapacitet da dostignu.. istu udaljenost, isti domet", rekao je Borelj posle sastanka sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom u Stokholmu. "Ali moramo da ubrzamo", rekao je...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Borel pozvao EU da snabdeva Kijev oružjem dugog dometa

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2023

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borel, pozvao je danas države EU da "ubrzaju" isporuke oružja ukrajinskim snagama i obezbede im artiljerijsku municiju velikog dometa za odgovor na rusku vatru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.