Kijev tvrdi da se borba za Bahmut nastavlja, Wagner napušta grad do 1. juna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2023, 10:23

Kijev tvrdi da se borba za Bahmut nastavlja, Wagner napušta grad do 1. juna

Teške borbe za kontrolu nad Bahmutom se nastavljaju, izvijestila je u ponedjeljak ukrajinska vojska, usprkos tvrdnjama Moskve da je ovaj istočni grad pao u ruke ruskih trupa. Rusija je tokom vikenda tvrdila da je preuzela kontrolu nad Bahmutom, ali predsjednik Volodimir Zelenski i ukrajinski zapovjednici osporavaju tu izjavu, rekavši da se borbe još vode. Ruska plaćenička paravojna grupa Wagner rekla je u ponedjeljak da će se njezine snage povući iz ovog ukrajinskog grada, od 25. maja do...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

RUŠEVINE, PEPEO I DIM Evo kako danas izgleda Bahmut, grad za koji Rusija tvrdi da je postao njen: "Nijedna osoba nije ostala" (FOTO)

Izvor: Blic, 22.Maj.2023

Bitka za Bahmut je, prema tvrdnjama ruskih zvaničnika, okončana pobedom Vagnerovih plaćenika. Ukrajinska strana, pak tvrdi, da nije čitav grad pod ruskom kontrolom i da borbe i dalje traju. Ali šta je uopšte ostalo od Bahmuta?

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.