Bolton: SAD ne isključuju teritorijalne korekcije izmedju Srbije i Kosova

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Avg.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton: SAD ne isključuju teritorijalne korekcije izmedju Srbije i Kosova

KIJEV - SAD se neće uključivati u raspravu oko ideje o razmeni teritorija između Srbije i Kosova, ali ne isključuju mogućnost korekcije granica, izjavio je u Kijevu savetnik predsednika SAD Donalda Trumpa za nacionalnu bezbednost John Bolton.

"Postoje novi znaci da obe vlade veoma tiho možda žele da o tome pregovaraju. Američka politika je da ako dve strane mogu da se o tome medjusobno dogovore i postignu sporazum, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << mi ne isključujemo teritorijalne korekcije. Zaista nije na nama da to kažemo", rekao je Bolton odgovarajući na pitanje novinara Radija Slobodna Evropa.

Bolton je rekao da se Vašington neće u to mešati, ali i da ne misli da će neko "u Evropi to sprečavati ako dve strane u sporu postignu uzajamno zadovoljavajuće rešenje".

On je rekao da su SAD spremne da pomognu, ali da neće nametati rešenje spora izmedju Srbije i Kosova, za koji je rekao da je najvažniji na Balkanu.

"Od raspada Jugoslavije, postoji mnogo dugotrajnih tenzija i rizika. Ali je nedavno ostvaren i napredak", rekao je Bolton, navodeći dogovor Skoplja i Atine oko imena Makedonije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.