Blinken kaže da je Ukrajina vratila 50 posto teritorija koje je Rusija zauzela

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jul.2023, 17:16

Blinken kaže da je Ukrajina vratila 50 posto teritorija koje je Rusija zauzela

Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je da je Ukrajina ponovno osvojila polovicu teritorija koji je Rusija isprva zauzela u svojoj invaziji, da se Kijev suočio s "vrlo teškom borbom" da vrati više. "Već je uzeto oko 50 posto onoga što je prvobitno zaplijenjeno", rekao je Blinken u intervjuu za CNN u nedjelju. "Ovo su još uvijek relativno rani dani protuofanzive. Teško je", rekao je, dodavši: "Neće se završiti tokom sljedećih dvije sedmice. Još...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Blinken: U ukrajinskoj kontraofanzivi vraćena polovina okupiranih teritorija

Izvor: Blic, 23.Jul.2023

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je Ukrajina ponovo vratila polovinu teritorija koju je Rusija prvobitno zauzela, kao i da su ukrajinske snage suočene sa "veoma teškim borbama" nastojeći da povrate još više teritorija koje kontrolišu ruske snage.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.