Blinken: Podrška ruskoj invaziji komplikuje odnose Kine sa SAD-om

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2022, 12:40

Blinken: Podrška ruskoj invaziji komplikuje odnose Kine sa SAD-om

Podrška Kine ruskom ratu u Ukrajini komplikuje američko-kineske odnose u trenutku kada su već opterećeni nesuglasicama oko mnogobrojnih drugih pitanja, rekao je američki državni sekretar Entoni (Antony) Blinken svom kineskom kolegi u subotu. U petočasovnim razgovorima tokom njihovog prvog susreta od oktobra, Blinken je rekao da je izrazio duboku zabrinutost ministru spoljnih poslova Vang Jiju zbog stava Kine o akcijama Rusije u Ukrajini i da ne veruje u uveravanja Pekinga da je neutralan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Blinken: Na sastanku ministara zemalja G20 nije bilo naznaka da Rusija želi pregovore

Izvor: Danas, 09.Jul.2022

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da u razgovorima ministara spoljnih poslova grupe zemalja G20 održanog 7. i .8. jula o ruskoj invaziji Ukrajine, nije bilo naznaka da Rusija želi da pregovara, javlja Radio Slobodna Evropa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.