Bez velikog napretka u razgovorima Zelenskog, Gutereša i Erdogana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Avg.2022, 18:30

Bez velikog napretka u razgovorima Zelenskog, Gutereša i Erdogana

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u četvrtak, 18. avgusta, da je sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom dogovorio parametre moguće misije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u nuklearnoj elektrani u Zaporožju. On je nakon razgovora sa Guterešom i turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Lavovu rekao da bi moguća poseta IAEA trebalo da bude obavljena "legalno preko teritorije slobodne od okupatora". Agencija AP ocenjuje da je u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zelenski: Razgovarao sam sa Guterešom o ruskom nuklearnom ucenjivanju

Izvor: Danas, 18.Avg.2022

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je tokom susreta sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom pozvao UN da osiguraju bezbednost Zaporoške nuklearne elektrane na jugoistoku Ukrajine zbog sve većeg straha od borbi u toj oblasti i razmeštanja ruskih vojnika na toj lokaciji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.