Bez konsenzusa o Ukrajini

Izvor: Beta, 05.Dec.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez konsenzusa o Ukrajini

BAZEL, 5. decembra 2014. (Beta) - Ministri spoljnih poslova OEBS-a na kraju dvodnevnog sastanka u Bazelu nisu uspeli da postignu konsenzus o ukrajinskoj krizi iako su usvojili niz odluka i deklaracija.

Ministarskim savetom koji je završen u petak uveče, označen je kraj švajcarskog predsedavanja OEBS-om nakon čega Srbija od 1. januara dolazi na čelo te organizacije.

Aktuelni predsedavajući, šef švajcarske diplomatije Didije Burkhalter je na završnoj konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << novinare izrazio zadovoljstvo održanim sastankom iako su ostale razlike po pitanju ukrajinske krize.

Upitan o mogućnosti kompromisa o toj krizi, Burkhalter je kazao da treba omogućiti diskusiju, ali da "ne dolazi u obzir da se dovode u pitanje načela džava učesnica OEBS-a" .

Burkhalter je takodje izrazio zadovoljstvo odlukom ministara da Nemačka predsedava OEBS-u 2016. godine, a Austrija 2017. godine i poželeo uspeh šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću i njegovom timu.

Dačić je na istoj konferenciji kazao da je predsedavanje OEBS-u "veliki izazov i velika šansa da Srbija pokaže da je velika zemlja".

"Mi ćemo nastaviti ono što je švajcarsko predsedavanje započelo, a najurgentnije je da rešimo pitanje ličnog predstavnika predsedavajućeg u Ukrajini", dodao je on.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pomalo me plaši što svi mnogo očekuju od nas"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2014

Ministri spoljnih poslova OEBS-a na kraju dvodnevnog sastanka u Bazelu nisu uspeli da postignu konsenzus o ukrajinskoj krizi iako su usvojili niz odluka i deklaracija. ..OEBS veliki izazov za Srbiju: Ivica Dačić.. ..Ministarskim savetom koji je večeras završen, označen je kraj švajcarskog predsedavanja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.