Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS o borbi protiv terorizma

Borba protiv terorizma glavna je tema drugog dana ministarske konferencije OEBS-a u Bazelu, na kojoj učestvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić koji predsjedava sjednicom u petak 5.decembra, ukazao je na moderne oblike terorizma i istakao da je u borbi protiv terorizma potrebna koordinisana međunarodna akcija i saradnja zemalja OEBS-a.

"Veoma je važno što je terorizam glavna tema današnjeg zasijedanja", rekao je Dačić i istakao da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << podržava borbu protiv terorizma uključujući i borbu protiv organizacija kao što je Islamska država.

Srbija će od 1. januara 2015. godine predsedavati OEBS-u.

Šef diplomatije Srbije je na marginama konferencije imao niz bilateralnih sastanaka uključujući i susrete sa kolegama iz Rusije, Turske i Švedske koji su pružili podršku predsjedavanju Srbije OEBS-u.

Kako je saopšteno Dačić je sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim razgovarao o bilateralnim odnosima u svetlu pripreme za njegovu posjetu Moskvi kao i o aktuelnim pitanjima važnim za predsjedavanje Srbije OEBS-u.

U razgovoru sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom, Dačić je dobio uverevanja da će Turska učiniti sve kako bi se počinioci ubistva srpskog navijača hitno priveli pravdi.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba protiv terorizma tema sastanka OEBS-a

Izvor: Beta, 05.Dec.2014

BAZEL, 5. decembra 2014. (Beta) - Borba protiv terorizma glavna je tema drugog dana ministarske konferencije OEBS-a u Bazelu, na kojoj učestvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić...Dačić, koji predsedava današnjoj sednici, ukazao je na moderne oblike terorizma i istakao da je u borbi...

Nastavak na Beta...

Peking osudio teroristički napad u Groznom

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2014

PEKING - Kina je danas oštro osudila teroristički napad u Groznom, prijestonici ruske republike Čečenije, i izrazila spremnost da pojača partnerstvo sa Rusijom u borbi protiv terorizma, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji... On je u telegramu upućenom šefu ruske diplomatije Sergeju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.