Berlin zabrinut zbog porasta nasilja u Ukrajini

Izvor: Prva.rs, 04.Jun.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin zabrinut zbog porasta nasilja u Ukrajini

Govoreći na zajedničkoj pres konferenciji sa svojim ukrajinskim kolegom Pavlom Klimkinom, Štajnmajer je istakao kako se hitno moraju koncentrisati napori da se situacija u Istočnoj Ukrajini vrati pod kontrolu, prenosi AFP. 
U sukobima između ukrajinske vojske i proruskih snaga u sredu je poginulo najmanje 24 ljudi. Kijev je optužio proruske snage da su juče otpočele napad veliki razmera na mesto Marinka, zapadno od Donjecka. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << /> Štajnmajer je pozvao obe strane da se vrate suštini sporazuma o prekidu vatre potpisanog u Minsku.
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Klimkin je na pomenutoj konferenciji za stampu izjavio kako su proruske snage "brutalno prekršile dogovor iz Minska" i kako su opremljene tenkovima i teškom artiljerijom, ali kako ukrajinska vojska nije prepustila "ni pedalj zemljišta".
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Nemačka zabrinuta zbog kršenja rusko-ukrajinskog primirja

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2015

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izrazio je danas "veliku zabrinutost" zbog ozbiljnog kršenja primirja između ukrajinske vojske i proruskih snaga dogovorenog u februaru ove godine, upozoravajući protiv povratka "vojne eskalacije"...Govoreći na zajedničkoj pres konferenciji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.