Bela zastava i 500.000 dolara – dogovoreno

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 11:08

Bela zastava i 500.000 dolara – dogovoreno

Pilot ruskog helikoptera Mi-8 Maksim Kuzminov (28) dobiće nagradu od 500.000 dolara u grivnama, nacionalnoj valuti Ukrajine.

Ukrajinski obaveštajci su pozvali druge Ruse da slede njegov primer.

"Oni će, naravno, dobiti u nacionalnoj valuti. Postoji zvanični zakon koji je potpisao predsednik Ukrajine u aprilu 2022. godine, o odgovarajućoj nadoknadi kada osoba pređe na stranu Ukrajine i sa sobom ponese rusku opremu“, rekao je Andrij. Jusov, predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinske odbrambene obaveštajne službe.

On je dodao da je Ukrajina demokratska i ustavna država koja ispunjava svoje obaveze i pridržava se međunarodnog prava i da Rusi koji ne žele da postanu ratni zločinci mogu da se predaju, pređu na stranu Ukrajine i tako zaštite svoje dostojanstvo i savest.

23. avgusta je otkriveno da je helikopter Mi-8 ruskih oružanih snaga završio u Ukrajini kao rezultat dugogodišnje specijalne operacije ukrajinske obaveštajne službe.

Pilot i njegova porodica su u Ukrajini, njegova porodica je ranije napustila Rusiju. Mi-8 je ostao u Ukrajini, kao i komponente borbenog aviona koje je trebalo da isporuči Rusima.

Kuzminov je na konferenciji za novinare 5. septembra otkrio nove detalje specijalne operacije, rekavši da je za mogućnost predaje helikopterom prvi put čuo od policije. Tada se u operaciju uključila i odbrambena obaveštajna služba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski pilot koji je prebegao u Ukrajinu dobiće pola miliona dolara: I porodica je s njim u Ukrajini

Izvor: Danas, 06.Sep.2023

Pilot ruskog helikoptera Mi-8 Maksim Kuzminov (28) dobiće nagradu od 500.000 dolara u grivnama, nacionalnoj valuti Ukrajine. Ukrajinski obaveštajci su pozvali druge Ruse da slede njegov primer, prenosi portal Klix.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.