Balkanski lideri podržali Ukrajinu i zatražili podršku EU regionu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Avg.2023, 23:17

Balkanski lideri podržali Ukrajinu i zatražili podršku EU regionu

Lideri zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije su u ponedjeljak u Atini izrazili snažnu podršku i solidarnost sa ukrajinskim narodom u njegovoj borbi za povratak slobode i istakli da je jedinstvo oko povratka mira nedvosmisleno. Ovo je navela vlada u Skoplju nakon neformalne večere koju je organizovao grčki premijer Kyriakos Mitsotakis povodom 20. godišnjice Samita EU - Zapadni Balkan u Solunu i "Solunske deklaracije", kojoj je prisustvovao premijer Sjeverne Makedonije, Dimitar...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU-Zapadni Balkan: dve decenije obećanja iz Soluna

Izvor: Deutsche Welle, 22.Avg.2023, 07:56

Evropska unija je 2003. regionu Zapadnog Balkana dala obećanje o pristupanju. I još ga nije ispunila. Večera koju je sinoć u Atini za lidere regiona i vrh EU priredio grčki premijer, podsetnik je na to „obećanje“.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.