Bakić: Povratak Šešelja-pokušaj SAD da destabilizuje vladu (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakić: Povratak Šešelja-pokušaj SAD da destabilizuje vladu (VIDEO)

Povratak Vojislava Šešelja u zemlju je pokušaj destabilizacije Vlade Srbije zbog njene politike po pitanju Ukrajine, smatra sociolog Jovo Bakić, kao i da bi to moglo bi da utiče na popularnost premijera Aleksandra Vučića.

"Očigledno SAD nisu srećne politikom premijera Aleksandra Vučića kad je u pitanju ukrajinska kriza i otud >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vojislav Šešelj dolazi u Srbiju da oslabi, po američkim procenama previsoki rejting koji Vučić sada ima. Dakle reč je o pokušaju destabilizacije srbijanske vlade, ali ne i destabilizacije Srbije, jer to što je nastabilna vlada ne znači da je nastabilna i zemlja", izjavio je Bakić za portal Istinomer.

On kaže da je do tog zaključka došao zato što je Haški tribunal svih ovih godina bio američko oruđe i možemo pretpostaviti da će to biti i nadalje.

"Ako iko zna slabe tačke Vučića i Tomislava Nikolića, zna ih njihov politički otac. On je proveo toliko godina sa njima i zna sve što je loše u njihovim biografijama", rekao je Bakić.

Prema njegovim rečima, sve će zavisiti od toga da li je Šešelj u relativno dobrom zdravstvenom stanju da javno kaže šta ima.

Tu može biti, navodi Bakić, svakojakih pikanterija, a naročito zbog toga što je Šešelj "šampion političkog primitivizma na krajnoj desnici Srbije" i nema dlake na jeziku.

"Ako je Šešelj proveo 11,5 godina bez presude i nije puštan kući, iako se dobrovoljno predao, to znači da nije puštan po volji SAD, jer je Tribunal bukvalno oruđe te zemlje", kaže Bakić.

On dodaje da možemo da zaključimo da je Šešelj pušten po volji SAD.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.