Bajden šalje dodatne vojnike u Evropu u vreme tenzija oko Ukrajine

Izvor: Beta, 02.Feb.2022, 17:27

Bajden šalje dodatne vojnike u Evropu u vreme tenzija oko Ukrajine

Američki predsednik Džozef Bajden poslaće ove nedelje dodatne vojnike u Evropu, izjavio je neimenovani visoki zvaničnik administracije.Bajden će poslati oko 2.000 vojnika iz SAD u Poljsku i Nemačku, i deo pešadijske brigade od oko 1.000 pripadnika iz Nemačke u Rumuniju.Ti potezi Bajdena dolaze u vreme zaustavljenih pregovora SAD i Rusije o ukrajinskoj krizi.Moskva je razmestila oko 100.000 vojnika blizu ukrajinske granice, zbog čega Zapad strahuje da Rusija planira invaziju na tu zemlju. Manje članice NATO-a na istočnom krilu alijanse brinu da bi mogle biti sledeće.U procurelom dokumentu koji je danas objavljen u španskom listu Pais navodi se da bi SAD mogle da budu voljne da postignu sporazum sa Rusijom radi ublažavanja tenzija oko razmeštanja raketa u Evropi ako Moskva popusti po pitanju Ukrajine.Dnevnik Pais je objavio dva dokumenta za koje se tvrdi da su prošlonedeljni pisani odgovori SAD i NATO-a na predloge Rusije o novom bezbednosnom aranžmanu u Evropi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SAD šalju 3.000 vojnika u Poljsku i Rumuniju

Izvor: RTS, 02.Feb.2022

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena najavila je da će u narednim danima poslati 3.000 vojnika u istočnu Evropu. . Pentagon je u januaru saopštio da je 8.500 vojnika spremno, ako bude potrebno, da bude prebačeno u Evropu. Pored njih, Sjedinjene Države...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.