Bajden: Rusija koristi korupciju kao mehanizam pritiska na Ukrajinu

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2017, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Rusija koristi korupciju kao mehanizam pritiska na Ukrajinu

Potpredsednik SAD Džozef Bajden, koji se nalazi u poseti Kijevu, uporedio je zadatak izgradnje ukrajinske države sa letom na Mesec, dok je premijer Vlade u Kijevu Vladimir Grojsman zahvalio američkom političaru na „veri u Ukrajinu“.

Podsetivši na reči predsednika Džona Kenedija da SAD ne mogu da odlažu let na mesec, Bajden je izjavio da Ukrajinci isto tako „ne mogu i ne žele da odlažu stvaranje nove demokratske države“.

Po njegovim rečima, „Rusija koristi korupciju kao mehanizam pritiska na Ukrajinu kako bi Ukrajina ostajala osetljiva i zavisna“.

Na brifingu na kraju sastanka sa predsednikom Petrom Porošenkom, američki političar je naveo da će nastupajuća godina biti teška za Ukrajinu i naglasio da treba nastaviti reforme. Potpredsednik SAD Džozef Bajden je tokom oproštajne posete Kijevu izjavio da antiruske sankcije treba da ostanu na snazi sve dok Krim ne bude vraćen Ukrajini.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Bajden rekao dokad treba da traju antiruske sankcije

Izvor: RuskaRec.ru, 17.Jan.2017

Aktuelni potpredsednik SAD Džozef Bajden je danas tokom posete Kijevu izjavio da antiruske sankcije treba da ostanu na snazi sve dok Krim ne bude vraćen Ukrajini.. Bajden: Na sajber-napade Rusije SAD su odgovorile tajnim operacijama. „Sankcije protiv Rusije koje su povezane sa Krimom treba da...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.