BRITANSKI I AMERIČKI VOJNI INSTRUKTORI NAPUŠTAJU UKRAJINU! Prpa bato, šta bi, nahuškali nacionaliste, sada beže!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 18:58

BRITANSKI I AMERIČKI VOJNI INSTRUKTORI NAPUŠTAJU UKRAJINU! Prpa bato, šta bi, nahuškali nacionaliste, sada beže!

Obuku je prošlo oko 22.000 ukrajinskih vojnika

Britanski vojni instruktori napustiće Ukrajinu ovog vikenda, 12. i 13. februara, saopštio je zamenik ministra odbrane Velike Britanije Džejms Hipi. Rojters javlja da i Pentagon privremeno povlači određen broj američkih vojnih instruktora iz Ukrajine.

- U Ukrajini su bili britanski vojnici koji su obučavali ukrajinsku vojsku. Mi smo obučili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na desetine hiljada ukrajinskih vojnika, poslednjih nedelja smo isporučili odbrambene protivtenkovske sisteme, dok su neki instruktori bili poslati da pomognu ukrajinskim vojnicima sa sistemima naoružanja. Ali britanska vojska neće biti u Ukrajini u slučaju sukoba sa Rusijom - rekao je Hipi za televiziju "Skaj njuz".

Kako je saopštio Rojters, ministar odbrane SAD Lojd Ostin naložio je da se "privremeno dislocira 160 vojnika Nacionalne garde Floride koji su bili raspoređeni u Ukrajini od kraja novembra".

U okviru trenažne misije "Orbital" Ministarstva odbrane Velike Britanije u Ukrajini koja je pokrenuta 2015. godine, obuku je prošlo oko 22.000 ukrajinskih vojnika, a u januaru je Britanija poslala u Ukrajinu dodatne vojne instruktore i 2.000 raketa.

Trenutno se u Ukrajini nalazi oko 100 britanskih vojnih instruktora. Pritom, vlasti iz Londona su više puta javljale da ne nameravaju tamo da šalju vojne jedinice britanske armije u slučaju eskalacije situacije. Podsetimo, 11. februara u Moskvi su se sastali ministri odbrane Velike Britanije i Rusije Ben Volas i Sergej Šojgu. To je bio prvi sastanak ministara odbrane dve zemlje u poslednjih 20 godina.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

AMERIČKI RAPTORI F-22 STIGLI U EMIRATE: Borbeni avioni će braniti UAE od napada Huta! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022

Huti su nedavno gađali Abu Dabi i Dubai, bilo je i poginulih u napadima..Američki borbeni avioni F-22 Raptori stigli su danas u Ujedinjene Arapske Emirate, kao deo odgovora američke odbrane na nedavne raketne napade jemenskih Hutu pobunjenika na tu zemlju. Raptori su sleteli u vazdušnu bazu Al-Dafra...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.