AMERIČKI RAPTORI F-22 STIGLI U EMIRATE: Borbeni avioni će braniti UAE od napada Huta! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 19:27

AMERIČKI RAPTORI F-22 STIGLI U EMIRATE: Borbeni avioni će braniti UAE od napada Huta! (VIDEO)

Huti su nedavno gađali Abu Dabi i Dubai, bilo je i poginulih u napadima

Američki borbeni avioni F-22 Raptori stigli su danas u Ujedinjene Arapske Emirate, kao deo odgovora američke odbrane na nedavne raketne napade jemenskih Hutu pobunjenika na tu zemlju. Raptori su sleteli u vazdušnu bazu Al-Dafra u Abu Dabiju, u kojoj se nalazi oko 2.000 američkih vojnika, preneo je AP. Tamošnji američki vojnici lansirali su rakete presretače Patriot kao odgovor na napade Huta prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meseca.

To je prvi put da su američke trupe ispalile taj sistem u borbama od invazije na Irak 2003. godine, koju su predvodile SAD. Američki zvaničnici su odbili da kažu koliko je F-22 raspoređeno kao ni koliki je broj vazduhoplovaca došao, pozivajući se na operativnu bezbednost.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

AMERIČKI BORBENI AVIONI STIGLI U ABU DABI: F-22 poslati u Emirate kao odgovor na raketne napade Huta! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 12.Feb.2022

Američki borbeni avioni F-22 stigli su danas u Ujedinjene Arapske Emirate u sklopu odgovora odbrane SAD na nedavne raketne napade jemenskih pobunjenika Huta.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.